петак, 22. август 2014.

LJUBAV JE OSNOV SVEGA




Dobro veče dragi moji drugari čitaoci. Evo i mene opet sa Vama, da nastavimo sa druženjem. Kako Vam je prošao današnji dan ?

Današnja tema je Ljubav je osnov svega, dosta toga na ovu temu ima da se napiše, ali ja neću preterivati, jer mislim da treba tekstom podstaknuti maštu i onda ćete Vi i sami razmišljati Šta je po Vašem mišljenju Ljubav, da li je ona osnov svega ili samo nešto što se samo po sebi dešava.

Kad razmišljamo o Ljubavi, obično mislimo na ljubav prema partneru, ali to nije jedina ljubav, to je samo odraz naše ljubavi iznutra. Ako mi ne volimo sebe, onakvima kakvi jesmo, teško da možemo da volimo nekog iskreno, od srca. Jer to osećanje nismo aktivirali kod sebe ili bar tako mislimo.

Ljubav nije ništa komplikovano, već naprotiv vrlo jednostavno i lepo osećanje, zapitajte se da li ste nekad uputili sebi neku lepu reč ili čak rekli sebi Da, Volim te... Retko to činimo jer nekako smo naučeni da sebe stavljamo po strani zarad svega drugog oko nas...Da biste sa više sjaja voleli ljude oko sebe, počnite da volite sebe, stanite ispred ogledala i pogledajte, zapitajte se Ko ste Vi, Gde idete i Šta radite?

Prihvatite se upravo onakvima kakvi jeste, jer ne postoji unapred urađena šema kako neko treba da izgleda, voli, radi, živi, ne postoje norme i pravila, već Vi kreirate svoj život. 

Kad počnemo sebe da gledamo našim iskrenim očima, bez ikakve iluzije i ubeđenja, tada počinje ljubav, tada sebe gledamo srcem i plešemo u ritmu muzike srca...ono je naš pokretač i naša vodilja, magnet za privlačenje onoga o čemu mislimo.

Postavite u fokus Vašeg života tj.u centar Vas, a osnova Vašeg življenja neka bude LJUBAV, kad to uradite onda ćete početi da dišete punim plućima, živećete u miru, ne kažem da je moguće to da se uradi i preokrene sada i odmah, ali moguće je da se počne sada i odmah.

Videćete da ćete tada Zračiti i privlačiti, Vaše srce će Vam govoriti svojim otkucajima...gde treba ići, ali pažljivo slušajte, jer znakovi pored puta su svugde.

Ljubav komplikuju ljudi, jer ustvari ne znaju Šta je Ljubav, oni žive nešto, ali to nije ljubav, ljubav je zaista osnov svega...ljubav je i lepa reč, kao što su Hvala ti, Volim te, Trebaš mi, Zagrli me...

Zagrlite život i počnite da volite sebe, onda ćete i lepše voleti druge, ali voleti bezuslovno. Dopustite životu da dopre do Vas.

Nadam se da niste zaboravili sveščicu u ruke, osmeh na lice i ljubav u srcu .

Vaša blogerka Aki Sunce








2 коментара:

  1. Predivan tekst :)
    Ljubav je zaista osnova svega, ako čovjek ne voli sebe nema sposobnost nikoga, a da bi mogao voljeti sebe prvo mora oprostiti sebi. Mnogi sebi zamjeraju svoje greške u životu i neznaju si oprostiti. S druge strane ima i onih koji oped krive sve druge. Ljudi znaju iči iz jedne krajnosti u drugu. Najača je univerzalna ljubav prema Bogu. Zaista se o ljubavi može pisati jako puno i to je neiscrpna tema i nadahnuče za sve stvari koje radimo. Da li mi dajemo ljubav i Bogu, da li mu se zahvaljujemo i predajemo sve u njegove ruke da nas on vodi. To je univerzalna ljubav. I najvažnije ljubav se ne može kupovati darovima , ona se mora zaslužiti. <3

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala Vam puno Željko, ljubav je zaista osnov svega, u skladu sa tim treba da živimo :*

      Избриши